Exor eX700 Serie

Deze nieuwe generatie bedienpanelen zijn ook geschikt voor een IoT-omgeving dankzij een flexibele aanpak qua hardware en software.

“Bedienpaneel en IoT controller in één”

Exor introduceert in dit kwartaal een nieuwe generatie bedienpanelen onder de naam eX700. Dit is een complete serie van breedbeeld bedienpanelen met de schermmaten 5-, 7-, 10-, 15- en 21-inch. De panelen zijn fraai en robuust geconstrueerd met een behuizing van aluminium, een voorzijde van gehard glas met capacitieve touch-techniek, compatibel met multitouch en gebaren-bediening. De panelen zijn goed resistent tegen UV-light, krassen en chemische inwerking. Het temperatuur inzetbereik ligt tussen de -20 en +60 graden Celcius.

De eX700 serie beschikt over een nieuw CPU platform met snelle multi-core ARM processoren en Linux operating systeem. Dit resulteert in een zeer snelle reactie op een aanraking van het scherm en een zeer snelle wisseling van schermpagina’s ook bij zeer zware projecten.
De JMobile runtime is aangepast voor de Linux omgeving, bestaande JMobile projecten zijn eenvoudig over te zetten. Qua interface beschikt de serie, op het kleinste model na, over drie ethernetpoorten, één seriële poort en twee USB-poorten. Het huidige systeem van PLCM- en PLIO- netwerk en I/O modulen is compatibel.

De belangrijkste eigenschappen nog even op een rijtje

 

Exor en IoT

In meer of mindere mate is iedere leverancier in de industriële automatiseringstechniek bezig met Internet Of Things (IoT). Van IoT is de mate en de uiteindelijke integratievorm nog lang niet duidelijk. Doordat de onderliggende infrastructuur (internet) in bijna alle gevallen reeds aanwezig is, is IoT een relatief goedkope ontwikkeling welke daardoor niet te stoppen is. Omdat de uiteindelijke vorm nog niet bekend is, is een flexibele aanpak vereist.

Exor anticipeert op de IoT-ontwikkelingen door te zorgen dat de bedienpanelen op meerdere manieren zijn te koppelen en te configureren aan de IoT-omgeving. Hardwarematig beschikken de nieuwe panelen over drie individuele ethernetaansluitingen, waarvan één maximaal 1Gb/s kan communiceren. Softwarematig is het JMobile studio ontwikkelplatform zodanig voorbereid, dat op meerdere manieren verbinding kan worden gemaakt met een IoT-omgeving. Exor biedt hiermee een bedienpaneel en IoT controller in één!

Brochure eX700

Schoorkenszandweg 17a 4431 NC 's-Gravenpolder Routebeschrijving