TSG heeft onder andere kennis en ervaring op het gebied van koelen, vriezen en bewaren;  sorteren, wegen en doseren; bak- en kookprocessen, zaadschonen en waterzuiveringsinstallaties.

Een belangrijke voorwaarde voor een efficiënte procesvoering zijn betrouwbare besturingsoplossingen en geautomatiseerde systemen. De beschikbaarheid van deze systemen in de procesindustrie zijn bepalend voor het realiseren van uw productieplanning en kwaliteitsdoelstellingen.

Voor de aansturing, procescontrole, proces- en productieregistratie en integratie van proces- en factuurinformatie maakt TSG gebruik van PLC besturingen in combinatie met HMI en SCADA systemen.

Door het inzetten van SCADA systemen voor procesbediening en –bewaking wordt de beheersbaarheid gewaarborgd. Want door het monitoren van relevante gegevens wordt de juiste informatie over het proces overzichtelijk en realtime weergegeven en kan, indien nodig, direct worden bijgestuurd. Daarnaast heeft vanuit de SCADA database het management ook inzage in het productieverloop.